Volledig scherm
Verkeersverwarring op de twee gekoppelde, gelijkwaardige T-kruisingen Lekstraat-Stemerdinglaan-Oranjeplein in Oost-Souburg. © Lex de Meester

College Vlissingen op schouw naar bajonetkruising Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Gevaarlijke situaties op de kruising Oranjeplein-Burgemeester Stemerdinglaan-Lekstraat in Oost-Souburg vragen aandacht, vindt 50Plus in Vlissingen. Dagelijks zijn er bijna-ongelukken, stelt de partij. Het college van Vlissingen belooft de situatie opnieuw in ogenschouw te nemen. Met een zogenoemde ‘schouw’, een bezoek ter plekke.

De kruising bestaat uit twee gekoppelde T-kruisingen. Dat heet in verkeerstermen een bajonetkruising en die staat niet bekend als veilig en efficiënt. Omdat het  twee gelijkwaardige kruisingen zijn zonder sorteer- of opstelvakken kunnen weggebruikers in verwarring raken bij gelijktijdig verkeersaanbod uit meerdere richtingen.  Weggebruikers moeten er de ruimte delen, meent het college. 50Plus vraagt om een verkeersdrempel bij het Oranjeplein en stopborden. 

De kruising wordt opnieuw ingedeeld als over enige tijd het nieuwe WVO-zorgcomplex op de hoek Oranjeplein-Stemerdinglaan wordt  gebouwd.    

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement