Volledig scherm
De poster die rondgaat op sociale media.

College Vlissingen: 'Er ligt geen plan Nollebos op tafel'

VLISSINGEN - Hoewel B en W van Vlissingen zich verre willen houden van de verkiezingscampagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen, verweren ze zich wel tegen een volgens hen verkeerde voorstelling van zaken. De poster die kunstenaar Leon Riekwell (ook kandidaat-raadslid voor de POV) namens actiegroep Nollebos-Westduinpark maakte, 'is feitelijk onjuist', benadrukte wethouder John de Jonge woensdag.

Riekwell ontwierp een poster met twee hoteltorens en een aantal huisjes in de buurt van het bestaande saunagebouw. Hij plaatste er een tekst bij, waaruit bleek dat dit 'cadeautje' van de projectontwikkelaar door het zittende college en de huidige coalitie zou worden aangenomen. De Jonge: ,,Maar er ligt helemaal geen plan op tafel. Het plan dat er lag is - op voorspraak van het college - vorig jaar door de raad afgewezen."

De wethouder benadrukte nogmaals dat 'de juiste feiten over het voetlicht moeten komen'. De gemeenteraad is nog nergens mee akkoord gegaan, maar heeft het gebied waar eventueel wordt gebouwd beperkt en sluit daarnaast uit dat er gebouwen van meer dan drie bouwlagen in het Nollebos komen. 

Ook LPV en SP verzetten zich tegen 'verkeerde beeldvorming' op sociale media. De SP onderstreept tegen huisjes te zijn, maar het overleg niet te willen frustreren. De LPV wijst er op dat huidige oppositiepartijen in het verleden de twee ondernemers in het bos beloften hebben gedaan. Die beloftes maken schuld, maar aantal en hoogte van recreatiewoningen zullen zeer beperkt blijven. ,,Met respect voor de Zeeuwse Kustvisie, de ZMF en de kwaliteit van de natuur", voegt scheidend raadslid Wim Hirdes, die na de verkiezingen niet terugkomt, er aan toe. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Eerste schip nieuwe lijndienst Verbrugge meert aan

    Eerste schip nieuwe lijndienst Verbrugge meert aan

    VLISSINGEN - Het eerste schip van de intercontinentale lijndienst met Zuid-Amerika die Verbrugge Terminals onlangs binnenhaalde, meer gisteren af in Vlissingen-Oost. Het schip Balao voerde onder meer bananen en ananas aan. Wekelijks zullen schepen van de rederijen Streamlines en Hapag-Lloyd van Zuid-Amerika naar Vlissingen in North Sea Port varen. Het fruit wordt aangevoerd in koelcontainers. Vervolgens wordt het fruit afgehandeld bij Zoomweg Zeeland Coldstore dat over de nodige koel- en vrieshuizen beschikt.