Volledig scherm
© Thinkstock

College Middelburg: ‘Gemeenteraad niet onnodig onder druk gezet over zonnepark’

MIDDELBURG – Het is niet zeker dat er in het najaar opnieuw geld van het Rijk komt voor de aanleg van zonneparken zoals dat gepland was bij Nieuw- en Sint Joosland. Daarom is de gemeenteraad van Middelburg in maart ook niet onnodig onder druk gezet door het college van B en W.

Dat vindt althans het college zelf. B en W benadrukken dat tot 1 april wel subsidie beschikbaar was voor een zonnepark in de Quarlespolder. Daarom wilde het college ook instemmen met een project van ZonXP. De raad weigerde dat, omdat er eerst regels voor zonneparken in Middelburg moeten komen.

B en W wezen erop dat dan de aanleg van het park mogelijk niet door kan gaan. De PvdA vond dat daarmee de raad onder druk was gezet. En dat was dan ook nog onnodig gebeurd, omdat in het najaar een nieuwe subsidieronde volgt.

Het college merkt echter op dat die zekerheid er nog niet was en bij de raadsvergadering eind maart dus ook nog niet bekend was hoeveel geld er eventueel komt van het Rijk.

De regels voor de aanleg van zonneparken moeten dit jaar worden gemaakt. Volgens B en W is het nog maar de vraag of die er voor 1 januari al kunnen zijn. ,,Dat is een grote uitdaging, maar we doen ons best.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
  PREMIUM

  Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

  MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.
 2. Zeeuwse bestuurders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardige provincie en niet als een of ander wingewest’
  PREMIUM
  Update 17.27 uur

  Zeeuwse bestuur­ders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardi­ge provincie en niet als een of ander wingewest’

  VLISSINGEN - Dat de Tweede Kamer staatssecretaris Barbara Visser opnieuw op het matje roept over de marinierskazerne, is zijn zaak. Het verandert niets aan het gevoel dat in Zeeland leeft: we zijn bedonderd. Zeeuwse bestuurders willen nu vooral praten over compensatie. ‘Zeeland moet nu eens als een volwaardige provincie worden behandeld en niet als een of ander wingewest’.