Volledig scherm
© Thinkstock

College Middelburg: ‘Gemeenteraad niet onnodig onder druk gezet over zonnepark’

MIDDELBURG – Het is niet zeker dat er in het najaar opnieuw geld van het Rijk komt voor de aanleg van zonneparken zoals dat gepland was bij Nieuw- en Sint Joosland. Daarom is de gemeenteraad van Middelburg in maart ook niet onnodig onder druk gezet door het college van B en W.

Dat vindt althans het college zelf. B en W benadrukken dat tot 1 april wel subsidie beschikbaar was voor een zonnepark in de Quarlespolder. Daarom wilde het college ook instemmen met een project van ZonXP. De raad weigerde dat, omdat er eerst regels voor zonneparken in Middelburg moeten komen.

B en W wezen erop dat dan de aanleg van het park mogelijk niet door kan gaan. De PvdA vond dat daarmee de raad onder druk was gezet. En dat was dan ook nog onnodig gebeurd, omdat in het najaar een nieuwe subsidieronde volgt.

Het college merkt echter op dat die zekerheid er nog niet was en bij de raadsvergadering eind maart dus ook nog niet bekend was hoeveel geld er eventueel komt van het Rijk.

De regels voor de aanleg van zonneparken moeten dit jaar worden gemaakt. Volgens B en W is het nog maar de vraag of die er voor 1 januari al kunnen zijn. ,,Dat is een grote uitdaging, maar we doen ons best.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement