Volledig scherm
Fietsers op de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland. © Ruben Oreel

Coalitie keert zich nog niet tegen Trekdijk

MIDDELBURG – De Middelburgse coalitiepartijen (CDA, CU, PvdA, SGP en VVD) zijn vooralsnog niet tegen het ontwikkelen van de Trekdijk bij Nieuw en Sint Joosland tot een industrieterrein. 

De oppositiepartijen (D66, GroenLinks, LPM en SP) lieten maandagavond duidelijk merken dat ze zo goed als zeker kiezen voor leefbaarheid van die kern  als het plan op een later moment in de gemeenteraad komt.

André Vluggen van de Dorpsraad Nieuw en Sint Joosland vroeg aan de leden van de raadscommissie Ruimte nadrukkelijk om te kiezen voor leefbaarheid. Hij wees erop dat sinds zijn dorp een halve eeuw geleden heringedeeld is bij Middelburg, het gemeentebestuur ‘zich niet heeft gedragen als een goed huisvader’. Hij somde een reeks plannen op die werden bedacht die de leefbaarheid in Nieuw en Sint Joosland aantasten. Deels zijn die gerealiseerd, deels niet. De plannen voor de Trekdijk vormen de jongste bedreigingen, aldus Vluggen.

Wethouder Johan Aalberts erkende dat er waarschijnlijk nul procent draagkracht is onder de inwoners van die kern om die polder om te vormen tot een industrieterrein. Maar hij wees er ook op dat er een algemeen belang is om ervoor te zorgen dat er op Walcheren een industrieterrein komt als de Trekdijk. En hij verheelde niet dat er voor de gemeente een groot financieel belang kleeft aan deze plannen. Want die grond is voor vele miljoenen gekocht en levert pas wat op als er verkocht kan worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement