Volledig scherm
Atleten in het atrium van Ter Reede © Oreel Ruben

Citytrail Vlissingen: Rennen door winkels en gebouwen

VIDEOVLISSINGEN - Ruim 1150 lopers trokken zondag dwars door zorgcentra, kroegen en een kerk in Vlissingen.

De tweede City Trail Vlissingen kreeg een dikke pluim van de hardlopers en wandelaars. De routes van zes en negen kilometer, waarbij de stoet renners en wandelaars ook dwars door gebouwen gaan, was afwisselender dan die van vorig jaar en had leuke locaties, vonden veel renners. 

Vooral de zorgcentra - hoewel de hardlopers daar gemaand werden te wandelen. Op veel locaties was live muziek met bands en dj's, op de Oude Markt was het bijna carnaval, en in de zorgcentra werden de lopers van harte toegejuicht door de inwoners die het zondagmiddagvertier wel op prijs stelden.

,,Het was leuk", stelt Middelburgse Pauline Zadeits na negen kilometer vast. ,,Je komt op plaatsen waar je anders nooit komt. De bakker, die een tafel vol lekkers had staan, de Oostbeer, de Kazematten...

Ook de het voetbal werd niet gemist, cafés gaven onderweg de kans de wedstrijdstand te vernemen. Zon en een koelend windje gaven de perfecte omstandigheden. Ook voor de binnenlocaties, die niet achterbleven met een modderspoor van duizenden slikvoeten. 

Bij café De Kazemat krijgen de lopers een update over de kampioenswedstrijd via het televisiescherm. Nog steeds 2-0. Stoppen voor een biertje doet niemand, meldt de kastelein. Het is een loop voor de lol, niet voor de eindtijd, maar de meesten nemen het toch serieus.  

Dan komt de laatste kilometer: de zwaarste wellicht, die vanuit de Kazematten langs de terrassen van het Bellamypark en de toog van De Concurrent voert, via De Herberg en de bibliotheek. ,,Op het Bellamypark zijn we weer gaan hardlopen", weerlegt Jessica Maljaars uit Middelburg de verlokkingen onderweg. ,,Je moet wel, iedereen die je kent zit daar."

Maar de Middelburgse versie van de City Trail is toch leuker, vindt Maljaars. ,,Heel veel kleine straatjes. En da's toch mijn stadje, hé."