City Trailers passeren de Morgensterkerk onder gepaste afscheidstonen van J.S. Bach

VIDEOMIDDELBURG - Ruim tweeduizend lopers maakten vrijdagavond de stad onveilig tijdens de City Trail Middelburg, de wandel- en hardlooptocht die dwars door allerlei gebouwen voert. Zo werd het parcours van dik negen kilometer ook een ontdekkingstocht. Met soms weemoedig weerzien. In de ontmantelde Morgensterkerk werden de lopers begroet met orgelwerken van J.S. Bach op het Van Damme-orgel door organist Chris Stronk (82).

De kerk is sinds januari 2017 geen bedehuis meer, maar is op gezette tijden beurshal voor de Kledingbank Zeeland. Bep Huibregtse van de PKN-gemeente zwaaide naar zeker één op de vijf passanten. Allemaal bekenden. ,,Ik woon hier al mijn hele leven. Ze kennen me van de korfbal en van de ABN Amro-Bank.” En van de kerk, die in april wordt afgebroken om plaats te maken voor appartementen.  

Volledig scherm
Organist Chris Stronks onthaalt de lopers op muziek van het orgel uit 1904 dat straks verhuist naar de Alblasserwaard. © Claudia Sondervan

Het orgel, dat de lopers vrijdag met heldere klank weer verder stuurde, is verkocht aan een kerkgemeente in de Alblasserwaard. ,,Voor de helft van de veertigduizend die we vroegen. Er worden zoveel orgels aangeboden.”  Eind dit jaar wordt het instrument ontmanteld en getransporteerd. 

De City Trail begon en eindigde bij scholengemeenschap CSW Van de Perre, waar muziek en foodtrucks de lopers opwachtten.  

Volledig scherm
City Trailers ronden de kerkzaal van De Morgenster waar de bananendozen van Kledingbank Zeeland stonden opgestapeld. © Claudia Sondervan
Volledig scherm
© Ruben Oreel
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement