Volledig scherm
© Thinkstock

Christelijke partijen Middelburg pleiten voor betere bescherming kinderen bij vechtscheidingen

MIDDELBURG - Middelburgse kinderen moeten beter beschermd worden tegen ruziënde ouders bij echtscheidingen. Dat vinden ChristenUnie en SGP in de gemeenteraad.

De fracties vragen het college van B en W om meer aandacht te schenken aan vechtscheidingen. Eén op de vijf scheidingen is namelijk zo’n vechtscheiding, constateren CU en SGP. Daar komt bij dat bij 55 procent van de echtscheidingen kinderen zijn betrokken.

‘Alle reden om ook als gemeente met volle kracht te gaan voor stabiele gezinnen en ouderschap, spanningen tijdig te signaleren, relaties in hun waardevolle en bedoelde samenstelling te ondersteunen’, vinden de twee christelijke fracties. Zij pleiten ervoor om vechtscheidingen ook te betrekken bij het gemeentelijk veiligheidsbeleid, omdat de veiligheid van kinderen daarbij bedreigd kan worden.

Het is niet de eerste keer dat deze partijen dit probleem onder de aandacht brengen. In 2016 steunde de raad een motie van CU, SGP, CDA, LPM en PvdA om meer aandacht te schenken aan (v)echtscheidingen, opvoedingsondersteuning en de positie van kinderen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
  PREMIUM

  Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

  MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.
 2. Zeeuwse bestuurders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardige provincie en niet als een of ander wingewest’
  PREMIUM
  Update 17.27 uur

  Zeeuwse bestuur­ders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardi­ge provincie en niet als een of ander wingewest’

  VLISSINGEN - Dat de Tweede Kamer staatssecretaris Barbara Visser opnieuw op het matje roept over de marinierskazerne, is zijn zaak. Het verandert niets aan het gevoel dat in Zeeland leeft: we zijn bedonderd. Zeeuwse bestuurders willen nu vooral praten over compensatie. ‘Zeeland moet nu eens als een volwaardige provincie worden behandeld en niet als een of ander wingewest’.