Volledig scherm
© Thinkstock

Christelijke partijen Middelburg pleiten voor betere bescherming kinderen bij vechtscheidingen

MIDDELBURG - Middelburgse kinderen moeten beter beschermd worden tegen ruziënde ouders bij echtscheidingen. Dat vinden ChristenUnie en SGP in de gemeenteraad.

De fracties vragen het college van B en W om meer aandacht te schenken aan vechtscheidingen. Eén op de vijf scheidingen is namelijk zo’n vechtscheiding, constateren CU en SGP. Daar komt bij dat bij 55 procent van de echtscheidingen kinderen zijn betrokken.

‘Alle reden om ook als gemeente met volle kracht te gaan voor stabiele gezinnen en ouderschap, spanningen tijdig te signaleren, relaties in hun waardevolle en bedoelde samenstelling te ondersteunen’, vinden de twee christelijke fracties. Zij pleiten ervoor om vechtscheidingen ook te betrekken bij het gemeentelijk veiligheidsbeleid, omdat de veiligheid van kinderen daarbij bedreigd kan worden.

Het is niet de eerste keer dat deze partijen dit probleem onder de aandacht brengen. In 2016 steunde de raad een motie van CU, SGP, CDA, LPM en PvdA om meer aandacht te schenken aan (v)echtscheidingen, opvoedingsondersteuning en de positie van kinderen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement