Volledig scherm
Een parkeermeter in Vlissingen. © Eldridge Pentury

Christelijke partijen in Vlissingen willen gratis parkeren op zondag voor kerkgangers

VLISSINGEN - De christelijke partijen in de gemeenteraad Vlissingen willen dat kerkgangers ontzien worden in de nieuwe parkeerverordening van Vlissingen. Met die verordening voert Vlissingen ook betaald parkeren in op de zomerse zondagen. De gemeenteraad besluit daar woensdagavond over.

SGP, CDA en ChristenUnie willen gratis parkeren op zomerzondagen tot 12.00 uur op de Steenenbeer en Zeemanserve. Het betaald parkeren wordt vooral ingevoerd vanwege evenementen en toeristisch bezoek en dat is doorgaans pas na 13.00 uur te doen. De kerkdiensten zijn in de ochtend, voeren de partijen aan. 

Van de vaak seniore kerkgangers mag niet verwacht worden dat zij door weer en wind op de fiets komen, betogen de partijen. De  Hersteld Apostolisch Zendingsgemeenschap houdt diensten in de voormalige Evangelisch Lutherse Kerk uit 1735 in de Walstraat. De Vlissingse gemeente van de Protestantse Kerk Nederland heeft de Open Hofkerk in Paauwenburg en de Schaapskooi op Papegaaienburg (nu de evangelische 'Blinkende Morgenster) gesloten ten faveure van de Sint Jacobskerk.  'Een dappere keuze  voor misschien wel het belangrijkste monument van Vlissingen', stellen SGP, CDA en CU.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement