Volledig scherm
Een parkeermeter in Vlissingen. © Eldridge Pentury

Christelijke partijen in Vlissingen willen gratis parkeren op zondag voor kerkgangers

VLISSINGEN - De christelijke partijen in de gemeenteraad Vlissingen willen dat kerkgangers ontzien worden in de nieuwe parkeerverordening van Vlissingen. Met die verordening voert Vlissingen ook betaald parkeren in op de zomerse zondagen. De gemeenteraad besluit daar woensdagavond over.

SGP, CDA en ChristenUnie willen gratis parkeren op zomerzondagen tot 12.00 uur op de Steenenbeer en Zeemanserve. Het betaald parkeren wordt vooral ingevoerd vanwege evenementen en toeristisch bezoek en dat is doorgaans pas na 13.00 uur te doen. De kerkdiensten zijn in de ochtend, voeren de partijen aan. 

Van de vaak seniore kerkgangers mag niet verwacht worden dat zij door weer en wind op de fiets komen, betogen de partijen. De  Hersteld Apostolisch Zendingsgemeenschap houdt diensten in de voormalige Evangelisch Lutherse Kerk uit 1735 in de Walstraat. De Vlissingse gemeente van de Protestantse Kerk Nederland heeft de Open Hofkerk in Paauwenburg en de Schaapskooi op Papegaaienburg (nu de evangelische 'Blinkende Morgenster) gesloten ten faveure van de Sint Jacobskerk.  'Een dappere keuze  voor misschien wel het belangrijkste monument van Vlissingen', stellen SGP, CDA en CU.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 100 jaar Van de Gruiter: van werkschoenveters tot vierkant getuigd schip
    PREMIUM

    100 jaar Van de Gruiter: van werkschoen­ve­ters tot vierkant getuigd schip

    VLISSINGEN - Zeilmakerij Van de Gruiter is een begrip in Vlissingen. Maar bij de honderdste verjaardag is het veel meer dan een zeilmakerij. Dat is vrijdag te zien bij de open dag aan de Edisonweg. Het bedrijf in haken en ogen, touwen en staalkabels, zeilen en jassen maakt zowel de zeilen voor de bootjes van de scouting als de reling en de tuidraden voor Amels superjachten. En levert veters voor de werkschoen maar ook de tuigage voor een vierkant getuigd schip.