Volledig scherm
Champagne Charlie presenteerde tijdens het jubileumconcert in De Spot in Middelburg tevens de nieuwste cd Sixpack. © Ruben Oreel

Champagne Charlie viert jubileum met 14e cd in 30 jaar

MIDDELBURG - Ze lopen bijna één op twee. Bij de viering van hun 30-jarig jubileum heeft de Zeeuwse band Champagne Charlie zondag in poppodium De Spot in Middelburg meteen maar een nieuwe cd gepresenteerd. Hun veertiende, getiteld Sixpack.

De plaat bevat nummers die ze al wel langer spelen maar nog niet op plaat hadden vastgelegd. Frontman Sjef Hermans van Champagne Charlie overhandigde het eerste exemplaar aan Cees van Minnen, voormalig directeur van het Roosevelt Institute for American Studies. De naam van het onderzoekscentrum is inmiddels veranderd Champagne Charlie vertolkt vooral rootsmuziek uit de VS en werkte voor eerdere platen en concerten ook samen met Van Minnen.

Tijdens het jubileumconcert grasduinde de rootsband in het omvangrijke oeuvre, van Amerikaanse traditionals en blues tot Nederlandstalige liedjes. Met een liefdevol ‘Speciaal voor jou ma’, zette Sjef Hermans het nummer ‘Land van mijn vader’ in. Dat gaat over Zeeuws-Vlaanderen, waar zijn vader vandaan kwam. ,,Daar kun je alleen komen met de boot, niet met de tunnel”, voegde Hermans eraan toe. Het nummer komt van het album Laatste afvaart, dat Champagne Charlie in 2002 uitbracht bij het verdwijnen van de afveerboten van de PSD en de opening van de Westerscheldetunnel.

Een ‘inspiratiebron’ van de band is de Amerikaanse muzikant Doc Watson. Van hem speelde de band het nummer Dig a little deeper in the well. Een symbolische keuze voor een jubileumconcert waarin Champagne Charlie rijkelijk putte uit de eigen muzikale bron vol blues. Die de komende jaren alleen maar verder gevuld zal raken. Want, heeft Hermans al aangekondigd, de zes rasmuzikanten gaan door tot ze erbij neervallen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.