Volledig scherm
© Thinkstock

Celstraf geëist tegens 22-jarige Vlissinger wegens diefstal

MIDDELBURG - Het ging eind vorig jaar niet goed met de 22-jarige Vlissinger M. J. Hij had financiële problemen, werd daardoor zijn huis uitgezet en belandde op straat. Zonder geld, zonder onderkomen, zonder werk. En zo stapte hij met een maat medio november bij een supermarkt de winkel binnen, haalde boodschappen en verliet de zaak zonder te betalen.

Begin dit jaar: auto's rijden niet op water en benzine kost geld. Het werd enkele keren tanken zonder te betalen. Bij een bezoek aan een supermarkt in Goes leverde hij zegelboekjes in die vervalst bleken te zijn en een rekening van de garage bleek uiteindelijk toch niet betaald. Dat J. snel in de kraag kon worden gevat kwam voornamelijk door de duidelijk herkenbare camerabeelden die er van hem waren gemaakt.

Strafeis
Maandag, in Middelburg, hoorde hij een celstraf van zes maanden waarvan twee voorwaardelijk tegen zich eisen. Het waren allemaal fouten geweest waar hij veel spijt van had, liet hij de rechters van de meervoudige strafkamer weten. En het zou nooit meer gebeuren. Het ging nu goed met hem. Detail daarbij was dat J. gisterochtend door de politierechter in Middelburg voor diefstal van een paar schoenen tot een boete van 200 euro is veroordeeld en hij zich eind november opnieuw voor de politierechter moet verantwoorden voor eveneens enkele diefstallen.

Uitspraak 7 november.