Waterpark Veerse Meer.
Volledig scherm
Waterpark Veerse Meer. © Marcelle Davidse

CDA vraagt duidelijkheid over verhuizing kampeerders van Waterpark Veerse Meer

ARNEMUIDEN - Hoeveel huizen er komen, en hoeveel auto's er gaan rijden. Daar richt de aandacht zich nu vooral op bij de plannen voor vakantiepark Waterpark Veerse Meer bij Arnemuiden. Maar hoe zit het eigenlijk met die 150 jaarplaatshouders die van de oude camping weg moeten, vraagt het CDA zich af.

Want rondom de uitbreiding van kampeerboerderij de Kruitmolen, vlakbij het vakantiepark, blijft het stil, constateert het CDA. Terwijl er wel veel geregeld moet worden om de verhuizing van de kampeerders met een jaarplaats mogelijk te maken.

Binnen het concept van Waterpark Veerse Meer passen geen campingplaatsen en chalets. Die stonden wel op het terrein, maar moeten ruimte maken voor vakantiehuizen en appartementen. De oplossing is gevonden in een uitbreiding van de Kruitmolen. Maar daar moet het bestemmingsplan voor worden aangepast.

Duidelijkheid

In oktober vorig jaar al zou de procedure daarvoor beginnen, merkt het CDA op. De partij vraagt het college van B en W om uitleg en stelt schriftelijke vragen om die duidelijkheid te krijgen. ,,Wanneer komt het bestemmingsplan in de openbaarheid? En wat is de planning voor de verplaatsing?”, vraagt raadslid Ella Poppe zich af. ,,Hoeveel van de huidige jaarplaatshouders van Waterpark Veerse Meer gaan over naar de nieuwe locatie?” 

Over het vakantiepark zijn allerlei bijeenkomsten geweest waarin omwonenden en betrokkenen konden meepraten over Waterpark. Vorige week en deze week vinden bovendien bijeenkomsten plaats over de toekomst van het Veerse Meer en de directe omgeving. En dus wil Poppe weten: ,,Passen de ontwikkelingen van camping de Kruitmolen naar verwachting binnen de Gebiedsvisie Veerse Meer 2020?”