Volledig scherm
Het gemeentehuis in Domburg © Google streetview

CDA struikelt over verruiming zondagopenstelling in coalitieakkoord Veere

VEERE- De wethouders en nieuwe raadsleden van Veere worden donderdagavond tijdens een raadsvergadering beëdigd. Daarna wordt het 'werkprogramma' van de coalitie besproken. 

Voor de kersverse oppositiepartij CDA dé gelegenheid aan het coalitieakkoord te morrelen. De fractie komt met een amendement voor beperktere zondagsopenstelling. De coalitiepartijen SGP/ChristenUnie, DTV en VVD kwamen overeen dat ondernemers in de kustplaatsen Oostkapelle, Koudekerke, Vrouwenpolder en Dishoek net als collega's in Zoutelande, Domburg, Veere en Westkapelle op zondag open mogen als ze dat willen. 

Het CDA is daar verbaasd over, omdat SGP/ ChristenUnie eerder met PvdA/GroenLinks en CDA overeenstemming bereikte op uitbreiding van zondagopenstelling  op nieuwjaar, Hemelvaart, en de tweede paas-, pinkster- en kerstdag, als tweede kerstdag en nieuwjaar tenminste niet op zondag vallen. Die verruiming lijkt het CDA voldoende. In elk geval tot onderzoek alle gevolgen van ruimere zondagopenstelling blootlegt.

Draagvlak

Zo wil de christendemocratische fractie onder meer weten of er onder de inwoners van de gemeente voldoende draagvlak is voor een ruimere zondagopenstelling. Ook wil ze weten wat de gevolgen voor de zondagsrust zijn in de kernen waar winkels binnenkort ook op zondag open mogen. En daarnaast moet de gemeente onderzoeken wat de gevolgen voor de leefbaarheid, de veiligheid en de openbare orde zijn. 

In het onderzoek naar gevolgen voor economische bedrijvigheid en moeten ook belangen worden meegewogen van werknemers (winkelpersoneel), zelfstandige ondernemers én de concurrentiepositie van ondernemers die verder van de kust nering drijven.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement