Volledig scherm
De finalisten van Filmstarz 2019: Jorge Lopes & Benjamin Samson, Michèle Soudijn en Levi Oreel. © Els Swart

Cast en crew gezocht voor Zeeuwse films

VLISSINGEN - Meewerken aan een Zeeuwse film? Het kan komende zomer in het project Filmstarz. De drie finalisten zijn volop op zoek naar acteertalent en medewerkers. Zaterdag wordt in Vlissingen de ‘Grote Cast & Crewdag’ gehouden.

Bij Filmstarz, een initiatief van Stichting Filmalot, mogen drie aankomende regisseurs hun eerste korte film maken. Dit jaar zijn dat Michèle Soudijn met Aphasia, Levi Oreel met Frank en Jorge Lopes en Benjamin Samson met Romcom.

Zij worden begeleid door coaches. De opnamen zijn in de zomer. In het najaar gaan de films in première in CineCity in Vlissingen. De beste film krijgt de Gouden Zeester.

De drie regisseurs zijn nog naarstig op zoek naar cast- en crewleden. De omschrijving van de rollen is te vinden op de website van Filmalot. Geïnteresseerden kunnen zich voor specifieke rollen opgeven bij de desbetreffende regisseur. Zij worden dan uitgenodigd voor de audities van zaterdag.

Wie crewlid wil worden, is zaterdag de hele dag welkom op de open dag op Filmlabz. Deze is vanaf 10.00 uur aan de Voltaweg 11E in Vlissingen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wapenspecialist: Revolver van burgemeester Halsema's man was illegaal

    Wapenspeci­a­list: Revolver van burgemees­ter Halsema's man was illegaal

    De in Middelburg geboren en getogen Robert Oey, echtgenoot van burgemeester Halsema, had nooit een onklaar gemaakte Duitse revolver mogen gebruiken voor zijn filmproductiebedrijf. Dit type is illegaal, zegt wapenspecialist en -handelaar Henk de Deugd die gecertificeerd is om wapens onklaar te maken. Volgens De Deugd krijgt Oey het onklaar gemaakte wapen waarschijnlijk nooit meer terug, de politie zal het vernietigen.