Volledig scherm
Parkeren moet in Vlissingen - hier op het De Ruyterplein - in de nabije toekomst makkelijker kunnen, onder meer door gebruik van apps op een smartphone. © Ruben Oreel

Cash betalen blijft mogelijk bij parkeren in Vlissingen

VLISSINGEN - Ook na ingebruikname van nieuwe parkeerapparatuur kunnen mensen cash blijven betalen als ze hun auto stallen in Vlissingen.

Enkele leden van de commissie Algemeen/Sociaal vreesden dat ouderen en een aantal toeristen de weg zouden kwijtraken in parkeergarages en op parkeerterreinen. ‘Belparkeren’, betalen via een app op een smartphone, heeft wel de voorkeur van een aantal fracties. Vooral omdat bezoekers van de stad dan niet worden gedwongen om op een bepaald tijdstip terug te zijn bij hun voertuig.

Contactloos betalen

Het plaatsen van nieuwe parkeerapparatuur is nodig om aan landelijke eisen te voldoen. Zo moet bij automaten en terminals contactloos betaald kunnen worden. De slagbomen in parkeergarages De Fonteijne en Scheldeplein zijn aan vervanging toe. Huidige apparatuur werkt vaak slecht of niet, waardoor slagbomen tijdelijk omhoog moeten en automobilisten zonder te betalen de garage uit of het terrein af kunnen. 

Met het mogelijk maken van kentekenherkenning in beide parkeergarages is invoering van mobiel betalen mogelijk. Gebruikers betalen daardoor precies voor de parkeertijd die ze in de garage doorbrachten. Met die maatregel wordt Vlissingen weer wat meer de ‘gastvrije gemeente’ die ze voor toeristen en eigen inwoners wil zijn, benadrukten B en W al in het voorstel aan de gemeenteraad.

Nieuwe, deugdelijke apparatuur kost geld, maar brengt - al is het maar door te blijven functioneren - ook meer op, betoogde wethouder Sem Stroosnijder donderdagavond tijdens de vergadering van de commissie Algemeen/Sociaal. Hij voegde er aan toe dat Vlissingen door de aanschaf van nieuwe apparatuur een redelijk bedrag bespaart op onderhoud. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement