Volledig scherm
Carla Doorn, wethouder van Middelburg. © Dirk Jan Gjeltema

Carla Doorn nieuwe wethouder van Middelburg voor LPM

MIDDELBURG - Carla Doorn is de nieuwe wethouder van Middelburg. Zij volgt Cees Lodder op, die twee weken geleden onverwacht overleed.

Doorn is sinds 2010 raadslid voor de LPM. Ze werkt nu nog parttime als docent maatschappijleer op scholengemeenschap Nehalennia. Als wethouder neemt ze alle portefeuilles van Lodder over. ,,En zijn lijn is mijn lijn: ik wil met en voor mensen werken”, zegt Doorn.

Cees Lodder had een zwaar takenpakket, waarin hij zich vooral op mensen kon en wilde richten: zorg en welzijn, kunst en cultuur, burgerparticipatie, communicatie, personeel en het plan voor een bedrijventerrein aan de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland waar inwoners fel op tegen zijn. Zijn partij, de LPM, had al tijdens de verkiezingen zwaar ingezet op deze onderwerpen. Lodder was ook de formateur van het Middelburgse college en haalde deze portefeuilles binnen voor de LPM.

Fractievoorzitter Piet Kraan is ondanks het verlies van Lodder tevreden met de aanstelling van Doorn. ,,Zij was onze eerste keus.”

Carla Doorn wordt op 28 februari geïnstalleerd als wethouder en begint haar werk op 1 maart.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement