Volledig scherm
Facebookfoto's van de pagina van speeltuin De Souburgt tonen de ravage die afgelopen voorjaar door vandalen werd aangericht. © De Souburgt

Camera’s in Souburgse speeltuin moeten vandalisme voorkomen

OOST-SOUBURG - Sinds gisteren hangen er camera’s in speeltuin De Souburgt in Oost-Souburg. Met installatie van de opname-apparatuur hoopt het speeltuinbestuur vandalisme in de toekomst te voorkomen.

De twee camera’s hingen er net een paar dagen te laat om vandalen te  betrappen die afgelopen weekend wat bierflesjes kapot gooiden en tuinafval op onder meer de skelterbaan kieperden, bevestigt  penningmeester Robert Stenczel. ,,De schade viel op zich wel mee, maar we balen er van dat de troep weer moest worden opgeruimd. Met glas in je speeltuin ben je al helemaal niet blij natuurlijk.”

De Souburgt werd dit voorjaar diverse keren bezocht door kwaadwillenden die speeltuig en terrasmeubilair vernielden. Spontane giften van dorpelingen en bedrijven hielpen het bestuur uit de brand. Het bestuur is nog wel met de gemeente in de slag om een gat in het buitenhek te herstellen. ,,En het zou ook mooi zijn als er nog enkele camera's op dat buitenhek gericht kunnen worden, bijvoorbeeld op het terrein van Fortis. Ook de korfbalclub en de gemeente hebben er baat bij dat vandalen wegblijven.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement