Volledig scherm
PREMIUM
Janpeter Davidse in december in zijn hengelsportzaak in Vlissingen, nog nauwelijks mobiel. © Lex de Meester

Cadeaubonnen houden Hengelsport Janpeter overeind: ‘Als je in de problemen komt moet je niet in een hoekje gaan zitten’

VLISSINGEN - Hengelsportzaak Janpeter in Vlissingen lijkt gered. Klanten en relaties kochten cadeaubonnen als waren het aandelen en helpen hem de stille wintermaanden door. ,,Zo zie je maar, als je in de problemen komt, moet je niet in een hoekje gaan zitten. Je moet zelf de regie nemen”, zegt Janpeter Davidse. 

Tegen kerstmis deed hij zijn verhaal in deze krant. ,,Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Zoals het er nu naar uitziet, moeten er heel gekke dingen gebeuren als het niet lukt,” zegt Davidse. De ondernemer raakte door twee ongelukken kort na elkaar ernstig gewond en dreigde zijn hengelsportzaak na vijf maanden in revalidatie te verliezen. Hij vroeg klanten en relaties cadeaubonnen te kopen en dat deden ze. 

Davidse begon 27 jaar geleden een hengelsportzaak in Vlissingen, hoewel hij arbeidsongeschikt was verklaard vanwege niet-aangeboren hersenletsel. Maar thuiszitten met een uitkering vond hij geen toekomst. Eind vorige zomer sloeg het noodlot twee keer toe. Twee valpartijen kort na elkaar brachten hem in een revalidatiecentrum. De winkel moest hij noodgedwongen vaak gesloten houden.