Volledig scherm
Ter illustratie. © Marcelle Davidse

Buurtbus naar Nieuw- en Sint Joosland krijgt geen tweede halte in Dauwendaele

MIDDELBURG - De buurtbus van Middelburg naar Nieuw- en Sint Joosland gaat niet door de wijk Dauwendaele rijden. Connexxion en de provincie Zeeland hebben dat verzoek van de gemeente Middelburg afgewezen.

De buurtbus 581 rijdt nu vanaf de Vrijlandstraat in Dauwendaele via de Schroeweg naar Nieuw- en Sint Joosland, Ritthem en het eindpunt op het Oranjeplein in Oost-Souburg. Daar keert de bus en rijdt via delfde route terug naar Middelburg. De route heen en terug duurt 58 minuten en dat is precies genoeg om een uursdienst in stand te houden. Connexxion en de provincie vinden dat belangrijk.

Schroeweg

De gemeenteraad van Middelburg nam in juni vorig jaar een motie van PvdA en GroenLinks aan met het verzoek om de route te verleggen van de Schroeweg naar de Dauwendaelselaan. Aan de Schroeweg wonen geen mensen en in Dauwendaele wel, aldus de raad.

Connexxion en provinvie betwisten echter de behoefte aan de buurtbus in Dauwendaele. Toen er nog een gewone bus over de Dauwendaelselaan reed, stapten daar geen mensen in op de bushaltes bij Ewisland en Duunmede, stellen zij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement