Volledig scherm
De voedselbank in Middelburg. © Ruben Oreel

Busje komt niet meer naar de Voedselbank

VLISSINGEN - Werkleerbedrijf 't Hof van Thee en Leut uit Vlissingen is gestopt met het aanbieden van busritjes naar  Voedselbank Walcheren in Middelburg. Het busje is afgekeurd en er komt een bestelbusje voor het vervoeren van materiaal voor in de plaats.

Op sociale media verschenen al diverse oproepjes van Vlissingse cliënten van Voedselbank Walcheren; ze zochten een lift richting Middelburg omdat 'het busje' niet meer rijdt. ,,Klopt", zegt Simon Kasse, werkleider bij WLB 't Hof van Thee en Leut. ,,Na ruim vijf jaar deze service te hebben aangeboden, kan het nu niet meer. De bus kwam niet meer door de keuring en als er een nieuwe komt, dan is het er eentje om materiaal mee te vervoeren voor de mensen van de dagbesteding, daar hebben we meer nood aan."

Goedkoper dan de bus

Na de verhuizing van de Voedselbank in 2012 naar Middelburg begon Thee en Leut met het vervoeren van Vlissingers. Voor twee euro konden ze op vrijdag heen en weer voor hun voedselpakket. Het busje reed op vrijdagen drie keer en vervoerde dan in totaal zo'n twintig passagiers voor de Voedselbank. Kasse: ,,Nogal wat goedkoper dan met de bus gaan en bovendien moet je dan nog best een eind wandelen. We hebben deze service altijd graag aangeboden, de chauffeurs deden dat vrijwillig. We vinden het ook jammer dat het nu niet meer kan, maar de bus was gewoon op."

Volgens Kasse lopen er wel gesprekken met Voedselbank Walcheren om te bezien of er op een of andere manier toch geld bijeen gebracht kan worden om een alternatieve pendeldienst in het leven te roepen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement