Volledig scherm
De servicebus is straks gratis voor bewoners van de wijk Griffioen met een Wmo-indicatie © Ruben Oreel

Bus rijdt straks weer door wijk Griffioen

MIDDELBURG – De servicebus rijdt vanaf 24 september ook door de Middelburgse wijk Griffioen. Eind vorig jaar vroegen bewoners aan het gemeentebestuur om ervoor te zorgen dat ze weer via het openbaar vervoer naar het centrum konden. Door het opheffen van twee bushaltes kon dat niet meer.

Na overleg met vervoersbedrijf Connexxion is besloten om die wijk vanaf het najaar aan te doen met de Servicebus. Daardoor kunnen bewoners van onder andere de zorginstellingen Olmenhof, Hof ’t Seijs en Eben Haezer zich weer met het openbaar vervoer verplaatsen. In de directe omgeving van die instellingen komen weer bushaltes.

Om ervoor te zorgen dat er ook daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van de bus, gaat de gemeente samen met het Wijkteam Griffioen een campagne voeren om het gebruik van de bus te promoten. Bewoners die een Wmo-indicatie hebben hoeven straks niet te betalen voor een ritje met die bus. Op die manier hoopt de gemeente dat er ook bespaard kan worden op het Wmo-taxivervoer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen gezamenlijk Walchers zorgloket

    Geen gezamen­lijk Walchers zorgloket

    DOMBURG – Er komt geen nieuw gezamenlijk Walchers zorgloket. De Vlissingse wethouder Albert Vader liet dat dinsdagavond duidelijk weten tijdens een bijeenkomst van de Walcherse raadsleden. Hij stelde klip en klaar dat de afgelopen jaren Vlissingen tot twee maal toe onaangenaam werd verrast door de buurgemeenten toen eerst Middelburg en daarna Veere voor een eigen weg koos rondom het zorgloket Porthos. ,,Als je zegt dat je wil samenwerken, moet je dat ook doen”, aldus Vader. Volgens hem is de afgelopen jaren gebleken dat samenwerken toch wel heel ingewikkeld is.