Volledig scherm
De servicebus is straks gratis voor bewoners van de wijk Griffioen met een Wmo-indicatie © Ruben Oreel

Bus rijdt straks weer door wijk Griffioen

MIDDELBURG – De servicebus rijdt vanaf 24 september ook door de Middelburgse wijk Griffioen. Eind vorig jaar vroegen bewoners aan het gemeentebestuur om ervoor te zorgen dat ze weer via het openbaar vervoer naar het centrum konden. Door het opheffen van twee bushaltes kon dat niet meer.

Na overleg met vervoersbedrijf Connexxion is besloten om die wijk vanaf het najaar aan te doen met de Servicebus. Daardoor kunnen bewoners van onder andere de zorginstellingen Olmenhof, Hof ’t Seijs en Eben Haezer zich weer met het openbaar vervoer verplaatsen. In de directe omgeving van die instellingen komen weer bushaltes.

Om ervoor te zorgen dat er ook daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt van de bus, gaat de gemeente samen met het Wijkteam Griffioen een campagne voeren om het gebruik van de bus te promoten. Bewoners die een Wmo-indicatie hebben hoeven straks niet te betalen voor een ritje met die bus. Op die manier hoopt de gemeente dat er ook bespaard kan worden op het Wmo-taxivervoer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het plan is er, maar wie mag de nieuwe jachthaven in het Dok in Vlissingen gaan uitbaten?
    PREMIUM

    Het plan is er, maar wie mag de nieuwe jachthaven in het Dok in Vlissingen gaan uitbaten?

    VLISSINGEN - De jachthaven in het Dok in Vlissingen komt er, en is hopelijk volgend jaar klaar. Met nog geen honderd ligplaatsen is het een kleintje en het grootste deel wordt particulier eigendom van de toekomstige omwonenden. Het plan ligt nu ter inzage. Maar wie de passantenplaatsen en eventueel de particuliere plaatsen gaat exploiteren, gemeente of ondernemer, moet het college nog besluiten.