Volledig scherm
PREMIUM
Supper van Stichting Veere-Schotland - vlnr zittend: Maddy Colpaert, Nel Machielse en Dini Helmers. Vlnr staand: Kok Gerard Wolse, Peter Maljers en Wouter Herwege met doedelzak. © Lex De Meester

Burns Supper in Veere schot in de roos: ‘Even was ik terug in Schotland’

VEERE - ,,Alles wat we niet willen weten dat in een schaap zit, is haggis”, zegt Peter Blom, voorzitter van Stichting Veere-Schotland. Veiligheidshalve heeft de stichting gekozen voor een aangepaste versie van het Schotse gerecht met stoofvlees en groenten.

Ter ere van dichter Robert Burns organiseerde Stichting  Veere zaterdag voor het tweede jaar in De Korenmaat het Burns Supper. Een traditioneel Schots diner met kilts, whiskey, doedelzakken en haggis. 

 1. Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over exporteren: ‘Internationale handel maakt je minder kwetsbaar’
  PREMIUM

  Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over exporteren: ‘Internati­o­na­le handel maakt je minder kwetsbaar’

  VLISSINGEN - Zeeland is de provincie met de meeste export. En dat is vooral te danken aan de industrie. Het midden- en kleinbedrijf verkoopt nog maar weinig producten over de grens. En laat kansen liggen, zegt directeur Dick ten Voorde van de Zeeuwse ontwikkelingsmaatschappij Impuls. Het gaat bedrijven met internationale handel. ,,Het maakt je sterker en minder kwetsbaar.”
 2. Kamerleden keihard in debat marinierskazerne: ‘Schandelijk, Zeeland is bedonderd en vernederd’
  video - update 13.05 uur

  Kamerleden keihard in debat mariniers­ka­zer­ne: ‘Schande­lijk, Zeeland is bedonderd en vernederd’

  DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft geen goed woord over voor de manier waarop staatssecretaris Barbara Visser met Zeeland is omgegaan in de kwestie rond de marinierskazerne. Tijdens een Kamerdebat ligt ze onder vuur omdat ze Zeeland ‘bedrogen en voorgelogen’ zou hebben. Visser komt vanmiddag aan het woord. Vooralsnog lijkt haar positie echter niet in gevaar: de oppositie denkt voorlopig ‘slechts’ aan een motie van afkeuring - een soort gele kaart.
 3. Rowena ontmoette Bengaalse familie na 43 jaar; ‘Ze hadden me het liefst in een kooitje willen stoppen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Rowena ontmoette Bengaalse familie na 43 jaar; ‘Ze hadden me het liefst in een kooitje willen stoppen’

  VLISSINGEN - In haar hoofd is Rowena van der Wekken (43) nog steeds in haar geboorteland Bangladesh. Het geluid van het drukke verkeer, de gebedsoproepen van moskeeën en de vechtende straathonden en -katten klinken nog na. De Vlissingse keerde zaterdag terug van een ontmoeting met haar familie nadat ze als baby van haar moeder werd afgepakt en via adoptie terechtkwam bij een Zeeuws echtpaar.