Volledig scherm
De Veerse burgemeester Rob van der Zwaag © Ruben Oreel

Burgemeester van Veere helpt inzittenden uit auto na ongeluk

VEERE - Burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere heeft donderdagochtend twee mensen geholpen die met hun auto in een greppel waren gereden op de Bosweg in Veere. "Vreemd dat er niemand stopte om te helpen", aldus de burgemeester.

Een moeder en zoon kwam door slik op de weg en in een greppel terecht. Door de klap zaten ze bekneld in de auto. Een voorbijkomende hardloper probeerde de autodeuren te openen, maar had daarvoor onvoldoende kracht. Ze maande meerdere auto's om te helpen, maar niemand stopte. 

Van der Zwaag was onderweg naar werk en stopte wel. "Ik vroeg hen om naar achteren te gaan en sloeg de zijruit in met zo'n noodhamer uit mijn auto. Ze hadden zelf geen noodhamer bij. De deur ging vervolgens open, ik gaf ze een hand en ze klommen eruit."  

De burgemeester is verbaasd dat andere voorbijgangers de slachtoffers niet hielpen. "Ik vind het vreemd dat niemand voor hen stopte, dat is toch je burgerplicht? Als er een auto in een greppel ligt, moet je toch even stopen om te kijken of je kan helpen?" 

De twee liepen door het ongeluk enkele kneuzingen op, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Met hun auto liep het minder goed af. Het voertuig bleek totaal vernield bij de klap in de greppel.  

De PZC nieuwsapp, download ‘m nu!
Klik hier voor iOS of hier voor Android!
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement