Volledig scherm
De garagebox werd gesloten na de vondst van harddrugs. © Wijkagenten Middelburg

Burgemeester Middelburg sluit garagebox vanwege harddrugs

MIDDELBURG - Burgemeester Harald Bergmann heeft een garagebox aan de Johan Lesagestraat in Middelburg gesloten voor de periode van zes maanden. Er werden 132,4 gram cocaïne en 269 amfetaminepillen aangetroffen op de locatie.

De garagebox is woensdagochtend onder begeleiding van politieagenten verzegeld. Daarbij werden er aanplakbiljetten op de garagedeur aangebracht waarop stond dat de locatie is gesloten vanwege drugscriminaliteit. De affiches zijn inmiddels verwijderd door een onbekend persoon.

De Wet Damocles geeft burgemeesters de bevoegdheid een pand, lokaal of woning te sluiten wanneer er drugs worden aangetroffen. De aanwezigheid van een handelshoeveelheid is voldoende bewijs om de bestuurlijke maatregel te treffen. De gemeente Middelburg stelt dat meer dan vijf gram hennep, inclusief bladeren, stengels en wortels, een handelshoeveelheid is. In het geval van harddrugs geldt de grens van een halve gram. De burgemeester mag boven die hoeveelheden aannemen dat de drugs bestemd zijn voor verkoop. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement