Volledig scherm
,,Hartstikke zonde", zegt 'jammer' van het eerste uur Hans Walrave. © mechteld jansen

Buren klagen over geluidsoverlast; eind aan jamsessies in De Mug

MIDDELBURG - Door aanhoudende klachten van geluidsoverlast door omwonenden is een eind gekomen aan de maandelijkse jamsessies in café De Mug.

,,Hartstikke zonde", zegt 'jammer' van het eerste uur Hans Walrave. Wat dik tien jaar geleden begon met iemand die op het terras wat ging zitten pingelen op een gitaar, is uitgegroeid tot jamsessies van twintig tot dertig artiesten op de eerste zondag van de maand. Van 17.00 tot 20.00 uur gingen ze dan even los. Maar nu niet meer. Klachten van omwonenden hebben roet in het eten gegooid. Walrave: ,,De gemeente heeft naar aanleiding van de klachten metingen verricht en ja, we zaten nogal wat boven de maximaal toegestane decibels. We hebben nog geprobeerd dan maar een tandje minder te doen, maar dat werkt niet." Walrave vindt dat de omwonenden van een mug een olifant maken. ,,De Mug zit aan de Vlasmarkt, midden in het uitgaansgebied en het is niet zo dat we tot 's nachts doorgingen."

Traditie

Mug-uitbater Alain Vierhout wil zo ver niet gaan. ,,De klachten zijn een paar jaar geleden begonnen en we hebben nu eenmaal rekening te houden met de buren, maar jammer blijft het wel. Een traditie is nu verloren gegaan, maar we willen natuurlijk niet onze vergunning kwijtraken." Vierhout overweegt een verbouwing. ,,Dat bekijken we nu, kunnen we het pand ook beter isoleren."
Walrave hoopt dat hij, de overige muzikanten en het publiek weer gauw in De Mug kunnen jammen. Voorlopig zijn de sessies verplaatst naar bar American aan Plein 1940 en nu niet op de eerste, maar de derde zondag van de maand.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement