Volledig scherm
Een jongen staat met een kleine weekendtas in een portiek. © ANP XTRA

Bureau voor kinderpsychologie Kiek! ontving te hoge voorschotten van Middelburg

MIDDELBURG - Het Walcherse Bureau voor Kinder- en Jeugdpsychologie Kiek! ontving tussen 2015 en 2017 te hoge voorschotten van de gemeente Middelburg voor hulp aan jeugdigen. De organisatie heeft het teveel ontvangen geld inmiddels teruggestort, aldus het dagelijks bestuur van de gemeente.

B en W zeggen dit op vragen van de PvdA-fractie. De sociaaldemocraten wilden opheldering over de betaling aan Kiek! naar aanleiding van een bericht van het online-nieuwsplatform Follow the Money. Het stelde een maand geleden dat Kiek! een winstmarge van 42 procent heeft. Volgens het college klopt dat echter in het geheel niet. Kiek! meldde in juni als reactie ook dat de daadwerkelijke winst tussen de zes en zeven procent bedroeg.

De PvdA-fractie vindt dat zorgorganisaties niet meer dan tien procent winst mogen maken en vraagt het college daar ook scherp op te letten. Het college antwoordt dat het vooral let op de rechtmatigheid bij het besteden van het geld door de zorginstellingen en niet specifiek op het winstpercentage.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. HZ-studenten hebben de opdrachten voor het uitkiezen
    PREMIUM

    HZ-studenten hebben de opdrachten voor het uitkiezen

    VLISSINGEN - Waarom besluiten mensen nog een keer terug te komen naar een vakantiepark van Roompot? Wat was het moment dat je besloot om de 'bestel’-knop in te drukken op de website van Yoursurprise? Welke politiebureaus staan droog, als Zeeland overstroomt? Zeeuwse bedrijven en instellingen laten dat soort vraagstukken graag uitzoeken door studenten. ,,Wij krijgen veel meer verzoeken dan we aan kunnen", zegt ICT-docent Jorick Vos van de HZ. Jaarlijks buigen studenten zich over een paar honderd opdrachten uit het bedrijfsleven. Daarnaast zijn er zo'n honderd grote, langjarige onderzoeksprojecten.