Buitenlokaal Middelburg heeft tweederde van benodigd geld binnen

MIDDELBURG - Het spant erom er voldoende geld binnenkomt voor het plan van UCR-docent Sophie Krier voor een buitenlokaal naast het stadhuis in Middelburg. Dit weekeinde kan nog geld gestort worden voor de crowdfunding.

Tot en met vrijdag was tweederde van het benodigde bedrag van 6000 euro binnen. De teller stond op 3885 euro, ofwel 65 procent. Dat is bijeengebracht door 37 donateurs. De giften lopen uiteen van tien euro tot duizend euro.

Overigens heeft nog niemand dat maximale bedrag overgemaakt. Krier wil op de Helm naast het stadhuis een buitenlokaal maken. Dat bestaat uit een steen waar de spreker staat en twee ronde railingen eromheen waarop toehoorders kunnen zitten of leunen. Het is haar bedoeling dat er openbare lessen worden gegeven door de UCR, waar passanten en belangstellenden bij kunnen aanschuiven.

Ook andere organisaties kunnen het buitenlokaal gebruiken voor bijvoorbeeld lezingen. Wie het project financieel wil steunen, kan terecht op http://geefonderwijs.nl/projecten/metamorfose-lokaal/