De geheel vernieuwde keuken van RestoRank.
Volledig scherm
De geheel vernieuwde keuken van RestoRank. © Evangeliegemeente de Wijngaard

‘Budgetrestaurant’ RestoRank viert tiende verjaardag

OOST-SOUBURG - Er komen intussen meer dan twee keer zoveel eters dan een decennium terug. Maar eenzame mensen en minder draagkrachtigen dineren elke derde vrijdagavond van de maand nog steeds vorstelijk in RestoRank voor dezelfde prijs van 2,50 euro per persoon.

RestoRank is een gelegenheidsrestaurant in een zaaltje achter de kerk van Evangeliegemeente De Wijngaard in Oost-Souburg. De deuren van de eetgelegenheid aan Kanaalstraat 8 gingen tien jaar geleden open. De Souburgse kerkgemeente staat er even bij stil en viert het jubileum vrijdag ‘met een kleine verrassing en een extra lekkere maaltijd’.

De eetzaal biedt plaats aan maximaal negentig mensen.
Volledig scherm
De eetzaal biedt plaats aan maximaal negentig mensen. © Evangeliegemeente de Wijngaard

Voor- en nagerecht

Het tegen een minimale bijdrage verstrekte diner, vaak met voor- en nagerecht,  is voor veel mensen aantrekkelijk. Maar het samen met anderen eten en gezellig bijpraten of terugkijken, is voor velen die aan tafel schuiven nog veel belangrijker dan de maaltijd zelf.  Weten de vrijwilligers die boodschappen doen, koken en het eten serveren. De keuken en eetzaal bleken niet helemaal aan de eisen van de vrijwilligers en de evangeliegemeente te voldoen, waarna drie jaar terug een rigoureuze verbouwing plaatsvond.

Reserveren

Die ruimte biedt nu maandelijks plaats aan maximaal negentig eters, meldt een woordvoerder. ,,Bij dat aantal zitten ook de vrijwilligers die de maaltijd koken en opdienen. Ondanks het grotere aantal plaatsen moeten we toch regelmatig ‘nee’ verkopen, omdat de belangstelling nog groter is. Reserveren blijft geboden.” 

Voor vrijdag is het restaurant de zondag ervoor al bijna volgeboekt, checkt de woordvoerder zondagmiddag. Een poging om een laatste plek te reserveren kan via de site de-wijngaard.nl

Voor een kerstmaaltijd wordt alles uit de kast getrokken bij RestoRank.
Volledig scherm
Voor een kerstmaaltijd wordt alles uit de kast getrokken bij RestoRank. © Evangeliegemeente de Wijngaard