Volledig scherm
Kunstenaars Ruben van de Ven links en Léon Vermunt in hun atelier. Foto gemeente Roosendaal.

Bronzen beelden Vermunt in Zwanenhof Biggekerke

BIGGEKERKE - De roep van een pauw weerklinkt door de landschaptuin Zwanenhof aan de voet van de duinen in Biggekerke. Vanaf zaterdag vormt de tuin het decor voor de bronzen beelden van Léon Vermunt; De duivelse kunsten van het vuur.

,,Er loopt nu ook een witte pauw,'' vertelt Mies Zwaan. Zij legde 25 jaar geleden samen met haar man de tuin aan. Met vijvers, een bosplantsoen en bloemborders; 18.000 vierkante meter paradijselijk groen.  ,,We deden tot een paar jaar geleden mee met de Walcherse Open Tuindagen. Ik vind het fijn om onze tuin te delen met anderen. Daarom houd ik hier eens per jaar een expositie. Léon exposeerde al eerder bij ons. Hij zet ditmaal zestien beelden in de tuin. In de schuur zijn zijn schilderijen te zien.'' 

De kunstenaar uit de Wouwse Plantage giet zijn beelden zelf. Hij laat zich inspireren door het vrouwelijk figuur, maar ook door het paard en natuurlijke organische vormen. Kleur speelt een grote rol in zijn recente werk.

Léon Vermunt, Zwanenhof, Klaassesweg 2 Biggekerke, zaterdag en zondag en donderdag 25 tot en met zondag 28 mei van 13.00 tot 17.00 uur.