Volledig scherm
© Rijnhout Media

Bromfietser uit Middelburg krijgt stapeltje boetes mee naar huis

MIDDELBURG - Een 50-jarige Middelburgse bromfietser heeft in de nacht naar donderdag maar liefst drie boetes gekregen. Hij reed eerst waar hij niet mocht rijden, ging daarna door het rode licht en negeerde een stopteken. En daar komt binnenkort een vierde bekeuring bovenop, want de Middelburger had ook nog veel te veel gedronken.  

Agenten zagen de man rond kwart voor twee 's nachts rijden over de Schroeweg en niet op het naastgelegen fietspad. Vervolgens reed hij in de Vrijlandstraat door rood. Met enige moeite - de man reageerde niet op stoptekens en geroep van de agenten - wist de politie de man toch tot stoppen te dwingen, waardoor de agenten ook het ‘negeren van een stopteken’ aan het lijstje overtredingen toevoegde. 

De bromfietser weigerde mee te werken aan een blaastest, dus werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij 895 microgram blies: veel te veel. De man kreeg een bekeuring voor de verkeersovertredingen, en het Openbaar Ministerie besluit nog welke straf hij krijgt voor het rijden onder invloed.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement