Middelburg  Kuiperspoort
Volledig scherm
Middelburg Kuiperspoort © lex de meester

Britse krant tipt Middelburg als reisbestemming: ‘as lovely as ever’

MIDDELBURG - Middelburg - ‘as lovely as ever’ - wordt door de redactie van Britse kwaliteitskrant The Guardian aangeprezen als een van drie Europese bestemmingen waar je zonder te vliegen heen kan gaan 

Volgens The Guardian is Middelburg een ‘perfect introduction to the Netherlands’. De Zeeuwse hoofdstad wordt geprezen omdat je er heerlijk kunt dwalen door met kinderkopjes geplaveide straten. De krant raadt zijn lezers ook aan een fiets te huren en over ‘goed bewegwijzerde fietspaden’ een uitstapje naar ‘seaside’ Domburg of Westkapelle te maken. 

Volgens de krant is het in 5 uur en een kwartier treinen van Londen naar Middelburg.  Daar komt dan nog een uur bij omdat de reizigers uit Engeland in Brussel langs de douane moeten. 

  1. Geen strandbewaking langs de Walcherse kust om groepsvorming te voorkomen
    PREMIUM

    Geen strandbewa­king langs de Walcherse kust om groepsvor­ming te voorkomen

    WESTKAPELLE - Er komt voorlopig helemaal geen strandbewaking langs de Walcherse kust. Normaal gesproken worden de stranden vanaf mei bewaakt. Maar directeur Tim Wouters van de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) zegt dat hij in zijn planning daar nu helemaal geen rekening mee houdt. ,,Als we stranden gaan bewaken, lokt dat mensen en ontstaat er groepsvorming en dat is iets wat we nu absoluut niet willen.”