De brandweer hoefde alleen nog een nacontrole te doen. Het brandje in woonzorgcentrum De Schutterij was al met een poederblusser bestreden.
Volledig scherm
De brandweer hoefde alleen nog een nacontrole te doen. Het brandje in woonzorgcentrum De Schutterij was al met een poederblusser bestreden. © René Hoonhorst

Brandje Vlissings woonzorgcentrum snel onder controle

VLISSINGEN - In het Vlissingse woonzorgcentrum De Schutterij heeft aan het begin van de middag een brandje gewoed. Hoewel brandweer en politie snel ter plaatse waren, was het vuur bij aankomst al geblust.

,,We hebben alleen nacontrole hoeven doen en hebben wat water in de spouwmuren laten lopen om er voor te zorgen dat het vuur niet opnieuw kan oplaaien”, meldde de officier van dienst van de brandweer. De brand ontstond bij onderhoudswerkzaamheden aan een appartement. Bij het afbranden van een kozijn moet het interieur vlam hebben gevat, vermoedt de brandweer.

Twee bluswagens en een ladderwagen waren naar het Vlissingse centrum gekomen, evenals vier politiewagens. De klus was snel geklaard, de ladderwagen hoefde niet te worden ingezet. De officier van dienst: ,,Complimenten voor de schilder, die direct met een poederblusser in de weer ging. Daardoor bleef de schade beperkt tot één appartement en hoefden geen woningen te worden ontruimd.”

Hoewel er niet veel actie van hulpverleners nodig was, waren de politie-agenten niet voor niets uitgerukt. Enkele dienders zorgden er voor dat brandweerlieden in de Schutterijstraat uit de voeten konden door geen auto’s vanaf de Spuistraat de Bussestraat in te laten rijden. Tegelijkertijd moesten automobilisten vanaf de Spuistraat wel parkeergarage De Fonteyne in en uit kunnen rijden en naar het Bellamypark kunnen. Een half uur na de melding (12.20 uur) kon het laatste voertuig van de brandweer inrukken. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement