Brand bij uitvaartbedrijf Oost-Souburg: ‘Alles is in één keer weg, het hele huis heeft brandschade’

VIDEOOOST-SOUBURG - De brand die vanmiddag woedde in een woning aan de Wittezeestraat in Oost-Souburg heeft veel schade veroorzaakt. In het huis woont Dorien Blom met haar man en drie kinderen. Ze runt er ook, samen met haar moeder Liesbeth, een uitvaartbedrijf. 

Het vuur brak rond 12.30 uur uit in de woonkamer. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, vertelt moeder Liesbeth, maar vermoedelijk was het kortsluiting. “Mijn dochter was thuis en is gelijk met de kinderen naar buiten gegaan. Dat ging allemaal vlot, het was geen traumatische ervaring of zo. De brandweer heeft het ook snel geblust.” 

Volledig scherm
Veel rookschade in het huis. © HV Zeeland

Wel is er veel schade door rookontwikkeling. Kleding, speelgoed en andere spullen van het gezin zijn flink beschadigd. “Alles is in één keer weg", zegt Liesbeth. “Het hele huis heeft brandschade, vooral beneden. En boven is er rookschade, tot aan de nok aan toe. Maar we gaan het allemaal oplossen. We zijn een hecht gezin, maar er was wel even paniek, ja.”   

De stichting Salvage is door de politie ingeschakeld om de familie te helpen met het afhandelen van de schade. “Wij zijn blij dat er geen gewonden zijn gevallen. En ons kantoor (Blom en De Ridder Uitvaartverzorging, red.) is onbeschadigd gebleven. We willen iedereen laten weten dat we ons werk gewoon direct weer oppakken.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement