Volledig scherm
Strandhuisjes bij Zoutelande. © Pascal Spijkers

Brabanders breken 120 strandhokjes open en vernielen spullen

ZOUTELANDE - Twee minderjarige jongens zijn vandaag opgepakt voor inbraak en vernielingen in 120 strandhokjes tussen Zoutelande en Westkapelle.  

De twee verdachten van 14 en 15 jaar, afkomstig uit Loon op Zand en Kaatsheuvel, zouden in de nachtelijke uren van woensdag 1 en zaterdag 4 augustus zo'n 120 strandhokjes hebben opengebroken. 

In de huisjes werden allerlei spullen gestolen en vernield: handdoeken werden doorgeknipt en plastic flesjes en bekleding van strandstoelen opengesneden. De twee jongens zijn in Zoutelande opgepakt en zitten nog vast voor onderzoek. 

Enkele bedrijven die strandhuisjes bezitten, hebben aangifte gedaan. De politie vraagt andere gedupeerden, zoals particuliere eigenaren of huurders met klem dat ook te doen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.