De Oaese, vele jaren geleden
Volledig scherm
De Oaese, vele jaren geleden © De Oase


Oase wil klaar zijn voor de toekomst en gaat door met aanleggen loungedek

DOMBURG - We willen klaar zijn voor de toekomst, aldus Hein Robbers en Jaco Duvekot. Samen exploiteren ze strandpaviljoen Oase bij Domburg. Hoewel het momenteel door de coronacrisis gesloten is, beginnen deze week wel de bouwvakkers om er een loungedek op te leggen. 

Daardoor krijgt het als eerste Domburgse paviljoen een extra verdieping en kunnen ze, als ze weer open mogen, hun klanten iets extra’s bieden. ,,Op de extra verdieping kunnen straks honderd mensen een plekje vinden. Maar als we weer open mogen, zullen we er hooguit vijftig toelaten. Want we gaan de klanten verder uit elkaar zetten”, aldus Robbers. ,,Ik denk ook dat de klanten dat willen.”

Forse make-over

,,We mogen van de gemeente de paviljoens niet uitbreiden in de lengte of breedte. Zeshonderd vierkante meter is de grens. Maar we willen meer kwaliteit brengen. Daarom komt het dek erbij.” De bouw daarvan maakt deel uit van een forse make-over van het paviljoen. ,,Deze winter zijn onder meer de keuken en de toiletgroep vernieuwd.” 

De twee ondernemers hebben na het uitbreken van de coronacrisis wel even getwijfeld of ze door moesten gaan met de aanpassing van het paviljoen. Robbers: ,,Maar de aanval is de beste verdediging. We willen klaar zijn voor als de toeristen weer komen. Dan willen we wat extra’s kunnen bieden, meer luxe.” Hij weet niet wanneer het paviljoen zijn nieuwe uiterlijk voor iedereen kan blootleggen. ,,Maar we hebben er vertrouwen in dat we over enige tijd weer open kunnen gaan.” Of elke ondernemer daar in slaagt, weet hij niet. Wel weet Robbers dat de complete ruggengraat van Domburg nu wordt getroffen. ,,De crisis komt hier hard aan.”

Een artist impression van het nieuwe loungedek
Volledig scherm
Een artist impression van het nieuwe loungedek © Oase