Volledig scherm
© Erna Lammers

Bouwkavels Sprencklaan Middelburg in hele korte tijd 'uitverkocht'

MIDDELBURG - De twaalf vrije bouwkavels aan de Sprencklaan in Middelburg zijn in korte tijd verkocht.

De belangstelling voor de kavels was volgens wethouder Chris Dekker enorm. ,,Vijftig mensen hadden zich ingeschreven voor die kavels aan de rand van de wijk Klarenbeek." Via loting zijn ze deze week toegewezen. Het gaat om kavels waarvan de goedkoopste 120.788 euro moest opbrengen. Het merendeel van de kavels is echter aanmerkelijk duurder. Het duurste meet duizend vierkante meter en er moet 320 mille voor worden betaald.

Dekker geeft aan dat hij verrast is door de grote belangstelling voor de kavels. ,,Hadden we echt niet verwacht." Tegelijkertijd geeft hij aan dat die ligging van het project bijzonder is. ,,Aan de rand van Middelburg, niet ver van het centrum en in de buurt van een park."

Hij ziet ook dat andere bouwprojecten het momenteel goed doen. ,,De grondverkopen trekken aan." Hij wijst daarbij als voorbeeld ook naar de plannen voor Rittenburg. En hij vermeldt dat er nu serieus wordt nagedacht om ook weer te starten met bouwen in Mortiere. ,,Daar willen het consortium in twee jaar tijd een tweehonderd woningen bouwen."