Volledig scherm
© Thinkstock

Bouw woningen Ritthem begint na de zomer

RITTHEM - Woningcorporatie Zeeuwland verwacht na de zomer te beginnen met de bouw van vijf nieuwe woningen aan de Lambrechtsenstraat in Ritthem.

Die huizen komen op de plaats van vijf verouderde woningen, die dit voorjaar tegen de vlakte gaan. De plannen voor de nieuwe woningen zijn al ontwikkeld door Woonburg, de corporatie die vorig jaar opging in Zeeuwland. Vier huizen van het rijtje zijn door toenmalige huurders gekocht, vijf worden vervangen door nieuwbouw.

Woonburg was destijds ook al bezig met plannen voor nieuwbouw op de plek van de voormalige school. Het voornemen om aan de Zuidwateringstraat vier huurhuizen en twee koopwoningen te bouwen, staat nog steeds overeind, meldt directeur Marco van der Wel van Zeeuwland. ,,Als corporatie mogen we echter geen koopwoningen bouwen. We zijn in gesprek met een andere partij om die twee woningen in onze plaats te bouwen. Als die gesprekken tot resultaat leiden, kunnen we de planning voor de bouw van die zes woningen op de rol zetten, want we willen de bouw van dat half dozijn huizen wel op elkaar afstemmen."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement