Volledig scherm
De Burcht/Rietheim in de Van Visvlietstraat in OostSouburg. © RUBEN OREEL

Bouw nieuwe scholen in Oost-Souburg loopt vertraging op

OOST-SOUBURG - De nieuwbouw van de Souburgse basisscholen Tweemaster/Kameleon en De Burcht/Rietheim loopt opnieuw vertraging op.

B en W van Vlissingen hoopten tot enkele weken geleden dat de gunningscriteria voor kandidaat-bouwers snel opgesteld konden worden. Maar Kinderopvang Walcheren, samen met de scholen verantwoordelijk voor dagopvang van 0- tot 4-jarigen, heeft niet genoeg geld om opvang in de integrale kindcentra goed te kunnen inrichten. Voor oplossing van dat probleem wordt nu met Zeeuwland bekeken of de woningcorporatie kan bijdragen aan de financiering door (een aandeel in) exploitatie of eigendom van de opvang, meldde het Vlissingse college dinsdag.

Omdat kandidaat-bouwers geen offerte kunnen maken zonder dat het programma van eisen is vastgesteld, kunnen de scholen niet direct na de vakantie verhuizen naar tijdelijke noodlokalen. Wethouder Rens Reijnierse durft niet te voorspellen of scholieren na de herfst- of kerstvakantie naar de Roerstraat kunnen, maar benadrukt dat alle partijen in overleg blijven om voor de vakantie de knoop door te kunnen hakken.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement