Volledig scherm
Architect Taco Tuinhof heeft het ontwerp getekend. © Jerry van Zuilen

Borrels en bubbels op het dak van grand hotel Arion Vlissingen

VLISSINGEN - Een 'rooftopbar' bovenop Grand Hotel Arion in Vlissingen met bubbelbad, sauna, sportschool en rondom zicht over de Westschelde en Vlissingen: dat is het plan dat directeur Jerry van Zuijlen van Amadore Groep heeft opgevat.

Hij heeft architect Taco Tuinhof schetsen laten maken van zo'n etablissement op het vijf verdiepingen hoge dak. "Ik stond op dat dak en ik dacht: met dat mooie uitzicht moet ik iets gaan doen."

De A'dam Tower in Amsterdam was een inspiratiebron. "Het moet allemaal wel kunnen, een constructeur berekent nu of het technisch kan. Toen ik het Arion kocht, is me verzekerd dat het dak te gebruiken was. En het moet te financieren zijn."

Het idee wordt nog voor het einde van het jaar een plan dat bij de gemeente wordt ingediend, verwacht hij. "Ik heb het informeel verteld aan de burgemeester en wethouders."

Van Zuijlen heeft voor komende winter ook een aanvraag ingediend voor het plaatsen van 'blokhut'-façades voor de terrassen van zijn restaurants Raymondo's en Stefano's aan de Boulevard Evertsen. "Gezien het succes van die winterterrassen bij de Amadorezaken op de Markt in Middelburg, wil ik kijken of dat ook kan in Vlissingen en Goes."

Volledig scherm
Architect Taco Tuinhof heeft het ontwerp getekend. © Jerry van Zuilen