Volledig scherm
Piet Dieleman en Ellen Goeseije bij de beschadigde auto in Middelburg © ruben oreel

Boom knakt door storm: ‘Een kwartier later had ik in de auto gezeten’

videoMIDDELBURG - Een gigantische tak vernielde woensdagmorgen de auto van Ellen Goeseije en Piet Dieleman uit Middelburg. De boom tegenover hun huis aan het Molenwater in Middelburg bleek niet bestand tegen de storm. 

Volledig scherm
Aan het Molenwater in Middelburg viel een boom bovenop een auto en tegen de gevel van een huis. © Frans Bosscha

In één klap was hun geliefde grijze Volvo 240 rijp voor de sloop. Zes ruiten van hun monumentale pand sneuvelden, de luiken zijn ontzet en de voorgevel zit vol krassen.

Goeseije trilt er een paar uur later nog van. ,,We zijn gigantisch geschrokken. Het gebeurde om half acht. Ik had net tegen mijn man gezegd dat ik met de auto naar mijn werk zou gaan, omdat het zo hard waaide. Hij stond voor het slaapkamerraam en zag ineens die enorme tak op zich af komen. We hebben eerst 112 gebeld, omdat we bang waren dat iemand geraakt was. Godzijdank fietste of liep er op dat moment niemand. Het is echt een wonder dat er niets gebeurd is, want het is hier ’s ochtends best druk. Een kwartier later had ik in de auto gezeten.”

De Middelburgers zijn de hele ochtend bezig geweest met het opruimen van hun huis en het regelen van nieuwe beglazing. ,,Het glas lag óveral”, vertelt Goeseije. Ze baalt ontzettend dat de auto Total loss is. ,,Het is zo’n retro model. Het is zo’n vierkante, robuuste, glimmende bolide. We waren er erg aan gehecht. We hadden op laten knappen en hij was net goedgekeurd. Dat die auto zo aan z’n einde moet komen, is heel jammer.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement