Volledig scherm
Een boom met vernielde bast aan de Singel ter hoogte van de voormalige katholieke kerk. Meer bomen in rijtjes langs het voetpad zijn flink beschadigd. © René Hoonhorst

Bomenhater(s) actief op Vlissingse Singel

VLISSINGEN - Zo’n twintig bomen aan de Singel in Vlissingen zijn de afgelopen weken bekrast met een scherp voorwerp. Enkele bomen zijn licht bekrast, maar de meeste zijn onherstelbaar beschadigd.

De oorzaak van de beschadigingen is niet bekend. Op het gemeentehuis wordt gedacht aan een of meer vandalen.  De vernielingen zien er namelijk uit alsof ze moedwillig zijn aangebracht. ,,Maar het zou ook nog een hond kunnen zijn, want de beschadigingen lijken niet door inkervingen van een mes te zijn aangebracht", zegt wethouder Els Verhage.

De onverlaat die de bomen op de Singel, vooral ter hoogte van de rooms-katholieke kerk, beschadigde, heeft geen voorkeur voor een bepaalde soort. Naast essen werd bijvoorbeeld ook een goudenregen te grazen genomen. ,,De goudenregen is giftig. Mocht een hond die boom hebben aangevallen, dan bestaat de kans dat-ie ziek wordt.”

Omwonenden hebben al beloofd goed op te letten en Verhage roept ook anderen op vernielingen aan de Singel en elders in de gemeente te melden. ,,Het aankopen en terug planten kost honderden euro’s per boom. Zondegeld dat we niet elders kunnen gebruiken.”

Volledig scherm
De bast is vernield met een scherp voorwerp of door krabben of bijten, is het vermoeden. © René Hoonhorst
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement