Archeoloog Bram Silkens (rechts) legt aan Wim en Pieter Huibregtse en Johan en Mineke de Visser uit hoe in de IJzertijd er geleefd werd in de omgeving van Serooskerke. Achter hen de afgraving.
Volledig scherm
Archeoloog Bram Silkens (rechts) legt aan Wim en Pieter Huibregtse en Johan en Mineke de Visser uit hoe in de IJzertijd er geleefd werd in de omgeving van Serooskerke. Achter hen de afgraving. © Dirk-Jan Gjeltema

Boerderij uit IJzertijd is nog steeds niet gevonden, maar zoektocht bij Serooskerke gaat verder

SEROOSKERKE (W) - De zoektocht naar de boerderij uit de IJzertijd duurt voort, zo zegt archeoloog Bram Silkens als hij zaterdag een groepje belangstellenden rondleidt over een perceel bij Serooskerke. Het groepje staat voor een groot gat waar meerdere meters grond is verwijderd. 

  1. De Sergeant wordt gered, lichtopstand in duinen Zoutelande krijgt opknapbeurt
    PREMIUM

    De Sergeant wordt gered, lichtop­stand in duinen Zoutelande krijgt opknap­beurt

    De Sergeant wordt gered. Rijkswaterstaat en haar Vlaamse tegenhanger gaan deze lichtopstand in de duinen bij Zoutelande grondig opknappen. Daarna wordt deze bijzondere vuurtoren overgedragen aan de gemeente Veere, aldus wethouder Bert Tuk (CU, cultuur). Hij reageerde daarmee tijdens een commissievergadering op vragen van Stijn van Kervinck (HVV) die wilde weten wat er gedaan wordt nu blijkt dat de Sergeant in een erg slechte staat verkeert.