Volledig scherm
Twee heren van de keukenbrigade nemen de inventarislijsten en menukaarten door in het restaurant van Blur. Door de glazen ruitjes zijn de activiteiten van de koks te volgen. Achter de keuken zijn het broodjesafhaalpunt, de bar en het loungecafé te vinden. © Lex De Meester

Blur: grand café en broodjes- en wijnbar in Dishoek

DISHOEK - Eetcafé Pension Duinlust ligt nog vlak achter de duinen in het hart van Dishoek. Maar het pleintje waaraan het etablissement ligt, is opgegaan in Roompot's Noordzee Residence Dishoek. Niet iedereen is blij met het vakantieparkje, maar horecaman Jerry van Zuijlen vindt Dishoek de perfecte plek voor een grand-café nieuwe stijl.

Twee dagen voor opening van de nieuwste loot aan de stam van horecaconcern Amadore moet eigenaar Jerry van Zuijlen heftig in de slag met televisiekok Ramon Beuk. De onlangs ook al in het nieuwe restaurant van Arion actieve chefkok moet een 'bijzondere twist' aan de restaurantgerechten van Blur geven. Maar hij moet ook rekening houden met de wensen van de gasten en de verwachting van de Zeeuwen.

Exclusief

Badgasten en streekbewoners willen aan de kust graag iets exclusiefs eten. Maar ze willen vlakbij het strand ook graag snel een pasta, pizza of een pannenkoek kunnen verorberen. Die gerechten moeten - tegen een redelijke prijs - dus in elk geval op de kaart van Blur staan. Alleen is Jerry 'even vergeten' dat aan Beuk te laten weten, die daarom in zijn wiek geschoten verhaal komt halen. 

Van Zuijlen schrikt eerst een beetje, maar lacht even later al weer. ,,Ik heb Ramon juist in de arm genomen om weerwoord te krijgen. Tegenspraak is nodig om tot het beste resultaat te komen." Het idee dat hij er met Beuk wel uitkomt, wordt even later bevestigd met een stevige omarming bij het toegangshek van het grand-café in Dishoek.

Bekende gerechten

Op de kaart van Blur zijn vanaf vrijdagavond bekende gerechten te vinden. Maar ook die kunnen bijzonder worden gebracht, benadrukt Van Zuijlen. ,,Zo hebben we een Italiaanse pizzabakker in dienst, die zijn eigen bolognese maakt." Naast luxe of eenvoudig dineren, kunnen klanten bij Blur vanaf morgen ook broodjes, wijn en olijfolie  halen. Want de naam Blur is niet zomaar gekozen. De grenzen tussen restaurant, café, winkel en belevingsterras vervagen ('blurren') aan het Dishoekse pleintje. 

Om kennis te maken met Blur is iedereen die zich via de Facebookpagina van Blur aanmeldt, vrijdagmiddag 21 april tussen 17.00 en 19.00 uur welkom op de openignsparty. Kunnen ze gelijk horen dat ook 'muziek, warmte en gezelligheid' in het Blurconcept zijn verweven, belooft Van Zuijlen.