Volledig scherm
De haai in de ton © Politieteam Walcheren

Bizar excuus van fietser die in Vlissingen door rood rijdt: ‘ik heb een haai in mijn tas!’

UpdateVLISSINGEN - Politieagenten horen de gekste smoesjes voor overtredingen. Het verhaal van een fietser die zaterdagavond in Vlissingen werd aangehouden omdat hij voortdurend door rood reed, sloeg alles. Maar bleek níet gelogen. Hij had namelijk een levende haai in zijn tas, meldde hij de dienders, en kon daardoor niet remmen. 

Politieteam Walcheren bericht over het opmerkelijke voorval op Facebook. Agenten zagen hoe de man zich met gevaar voor eigen leven een weg baande door donker Vlissingen, daarbij rode verkeerslichten negerend.  Hij werd staande gehouden en gevraagd naar de reden van zijn gedrag. ,,Ik heb een vis in mijn tas en kon daardoor niet remmen", antwoordde de man. Hij liet vervolgens weten dat het om een haai ging. 

Toen agenten vervolgens vol ongeloof de tas inspecteerden, zagen ze inderdaad een onafgesloten kunststof ton met daarin een kleine levende haai voor in een aquarium.

Van de verbazing bekomen hebben de agenten de man naar huis geëscorteerd, waar de haai in goede gezondheid in het aquarium is gezet. De man is wel bekeurd voor het door rood rijden. 

Volgens de politie ging het om een mini-haai met de wetenschappelijk naam Ariopsis Seemanni. De vissen zijn te verkrijgen in speciaalzaken (dierenwinkels). ‘De meneer in kwestie betreft een liefhebber die aquaria heeft en heeft de vis opgehaald bij iemand waar de haai in een te kleine bak leefde’.

Overigens behoort de Ariopsis Seemanni officieel niet tot de haaienfamilie, maar tot de categorie meervallen. De Nederlandse naam is wel mini-haai of zwarte grondhaai.

  1. Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender
    PREMIUM

    Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender

    VLISSINGEN - Niemand ter wereld weet meer over het iconische gitaarmerk Fender dan Barrie van Ginneken uit Vlissingen. De medewerker van muziekwinkel Bax Music in Goes mag dat sinds deze week officieel zeggen. Van Ginneken (34) beantwoordde, onder tijdsdruk, 760 vragen over het instrumentenmerk foutloos en liet daarmee 5500 anderen achter zich. ,,Ik denk dat ik nu wel om een hoger salaris ga vragen.”