Volledig scherm
Duiker Leon Joosse met het bronzen beeld van een geknielde vrouw, van beeldhouwer Lambert Zijl, uit het wrak van passagiersschip Christiaan Huygens. © Roel van der Mast

Bijzonder beeldje uit scheepswrak te zien in Middelburg bij Erfgoed Zeeland

MIDDELBURG - Hij had het eigenlijk niet mogen opduiken maar het bijzondere beeldje dat Leon Joosse uit een scheepswrak bij Westkapelle meenam, kan nu wel door veel mensen gezien worden. Op zaterdag 14 september bijvoorbeeld, bij Erfgoed Zeeland, tijdens Open Monumentendag.

De Middelburgse wrakduiker is dan zelf ook aanwezig om zijn vondst te laten zien en erover te vertellen. Erfgoed Zeeland heeft Joosse uitgenodigd omdat archeologie ook voor die organisatie een belangrijk onderwerp is.

Daarom zijn ‘archeologische plekken van plezier’ en een rondleiding door het archeologisch depot ook aandachtspunten tijdens Open Monumentendag bij Erfgoed Zeeland. Andere activiteiten die worden geboden, zijn onder meer lezingen en puzzelen met botten, in dit geval een schedel uit de Zeeuwse bodem. Bezoekers kunnen ook bijzondere voorwerpen uit hun eigen collectie meenemen en de waarde laten bepalen door een taxateur van het Zeeuws Veilinghuis.

Erfgoed Zeeland is gevestigd aan de Looierssingel in Middelburg en is tijdens Open Monumentendag te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement