Volledig scherm
Henk de bijtschildpad © Iguana

Bijtschildpad Henk mag in Vlissingen blijven

VLISSINGEN - De bijtschildpad die in de nacht van 18 op 19 september aanspoelde op het strand van Vlissingen, mag definitief in de Vlissingse reptielenzoo Iguana blijven. De schildpad, die Henk gedoopt werd, moest eerst in quarataine, maar die periode zit er inmiddels op.

Voor Henk heeft zich geen eigenaar gemeld. 

De schildpad is in de afgelopen tijd onderzocht. Ondanks het feit dat bijtschildpad een zoetwaterdier is, lijkt hij geen gevolgen te hebben ondervonden aan zijn avontuur in het zoute water van de Westerschelde. 

Iguana heeft al vier bijtschildpadden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Zeeuws Weerzien’ maakt Zeeland leefbaarder

    ‘Zeeuws Weerzien’ maakt Zeeland leefbaar­der

    VEERE - Een krant doet iets met mensen, je leest de verhalen en vertelt ze aan elkaar door. Kortom: een krant is een bindende kracht in de samenleving. Met die boodschap verwelkomde gedeputeerde Harry van der Maas vandaag het eerste nummer van ‘Zeeuws Weerzien’, een krant met herinneringen aan het leven in Zeeland tussen 1900 en 1980. De gedeputeerde speelde samen met burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere voor bezorger. Samen voorzagen ze bewoners van verzorgingshuis Nieuw-Sandenburgh in Veere van de eerste exemplaren van de krant.