Volledig scherm
Plattegrond van de nieuwe bibliotheek © Smit Interieurbouw

Bibliotheek Vlissingen gaat straks naadloos over in bioscoopcafé

VLISSINGEN - Bioscoop, café en bibliotheek gaan in Vlissingen per september naadloos in elkaar over. Deze zomer wordt in CineCity een bibliotheek gebouwd. 

De nieuwe bibliotheek is open van 10.00 tot 20.00 uur open, maar medewerkers zijn er pas vanaf 14.00 uur. ,,We willen aansluiten bij de bezoekersstromen van de bioscoop", zei Esther van den Bosch, projectleider Vlissingen namens ZB/Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, die de Vlissingse bibliotheek na deze week runt. Er komt nog een onderzoek onder de bibliotheekleden wanneer zij terecht willen in de 'nieuwe huiskamer van de stad', zoals wethouder Josephine Elliott het omschreef.

Gisteren werden de contracten getekend tussen ZB/Planbureau, CineCity en de gemeente Vlissingen. De bibliotheek komt in de oostzijde van het gebouw aan de Spuikomweg en krijgt een open verbinding met het Cinecafé. Veel uit het huidige gebouw 't Spui wordt hergebruikt, zoals de boekenstellingen. Daar staan straks 10.000 boekbanden in. Nu heeft de bibliotheek nog 65.000 banden. Een deel daarvan is straks op te vragen uit het magazijn van de ZB in Middelburg. Er wordt in Vlissingen een koppeling met film gemaakt met exposities: over Michiel de Ruyter, Sjakie en het Klein Insectenboek met een 'griezelbus' als kinderleesplek, een jongerenplek met voetbaltafel en ee zithoek voor het Taalhuis in Oosterse sferen. 

Bibliotheek 't Spui sluit op 17 juli, tegelijk met de vestiging aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg. Oud-directeur Kees Hamann is door de gemeente belast met de ontmanteling van 't Spui en de Kanaalstraat. Beide gebouwen gaan in de verkoop. De heropening is vrijdag 8 september.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement