Youssef Bouziani.
Volledig scherm
Youssef Bouziani. © Lex De Meester

Bibliotheek Vlissingen begint buurtcafé met taarten van Youssef

VLISSINGEN - Een buurtcafé om elke eerste donderdag van de maand binnen te lopen voor koffie, een praatje, om een vraag opgelost te krijgen of om iets te weten te komen. Dat gaat de bibliotheek in Vlissingen doen vanaf donderdag 3 oktober. De wijkcoördinator van de gemeente Vlissingen Michelle Riemens schuift ook aan.

Elk buurtcafé krijgt een thema en de eerste is 'bakken'. Youssef Bouziani van café Marcus aan de Oude Markt vertelt over zijn plezier in het maken van gebak en brengt een kleine high tea mee. 

Penvrienden

Project Postmaatje is er ook bij en geeft elke bezoeker een bakboek mee. Postmaatje stimuleert schrijfvriendschappen om eenzaamheid tegen te gaan. 

Met het buurtcafé probeert de ZB in Vlissingen een ontmoetingsplaats te scheppen waar mensen terecht kunnen  voor contacten, zegt coördinator Marileen van Wijnen. Bezoekers kunnen zelf ook thema's aandragen, praktisch, informatief of naar gelang de actualiteit.

Het café duurt steeds van 10.00 tot 12.00 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen strandbewaking langs de Walcherse kust om groepsvorming te voorkomen
    PREMIUM

    Geen strandbewa­king langs de Walcherse kust om groepsvor­ming te voorkomen

    WESTKAPELLE - Er komt voorlopig helemaal geen strandbewaking langs de Walcherse kust. Normaal gesproken worden de stranden vanaf mei bewaakt. Maar directeur Tim Wouters van de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) zegt dat hij in zijn planning daar nu helemaal geen rekening mee houdt. ,,Als we stranden gaan bewaken, lokt dat mensen en ontstaat er groepsvorming en dat is iets wat we nu absoluut niet willen.”