Volledig scherm
© DG

Bezuinigingen op veldsportverenigingen gaan voorlopig niet door

MIDDELBURG - De Middelburgse veldsportverenigingen worden tot en met 2018 niet gekort op het budget voor klein en groot onderhoud. Het college van burgemeester en wethouders doet dat niet omdat dat in strijd is met contracten die tussen de gemeente en de verenigingen zijn afgesloten.

Pas in 2019 wil het college minder subsidie geven aan die sportverenigingen. Dat kan dat wel omdat in dat jaar de contacten met de verenigingen worden aangepast.

Onderhoud sportvelden
Aanvankelijk stelde het Middelburgse college vorig jaar voor om de korfbal-, rugby- en voetbalclubs als VV Arnemuiden, FC Dauwendaele, SV Jong Ambon, EZRC Oemoemenoe, KV Ondo, KV Swift en Zeelandia de helft minder subsidie te geven voor het onderhoud van de velden en de kleedaccommodaties. De gemeenteraad vond dat een te forse bezuiniging waarna besloten werd 18,75 procent van het budget te korten.

Contracten
Sportverenigingen protesteerden heftig tegen die korting en wezen er onder andere op dat er dat in strijd was met de contracten die ze waren overeen gekomen met de gemeente. Ze lieten duidelijk weten dat ze naar de rechtbank zouden stappen als de gemeente de kortingen zou doorzetten.