Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter van de Lewedorpse dorpsraad Ad Lijmbach (midden) in gesprek met de wethouders Chris Simons (links) en Arno Witkam (rechts) tijdens de informatiebijeenkomst in Lewedorp over de verkeersknelpunten. © Willem Adriaansens

Bezorgd Lewedorp hoopt op een nieuwe afslag van de A58 voor Waterpark Veerse Meer

LEWEDORP - ,,We gaan voor een nieuwe afslag van de A58”, klinkt het donderdagavond in het dorpshuis in Lewedorp. Helaas voor de inwoners van het dorp komen de woorden niet van de verantwoordelijke wethouders, maar van één van de bezorgde inwoners. Hij spreekt hiermee uit wat het dorp graag van de wethouders had willen horen.

 1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
  PREMIUM

  Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

  MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”
 2. Veere wil kamerverhuur legaliseren maar stuit nog op juridische problemen
  PREMIUM

  Veere wil kamerver­huur legalise­ren maar stuit nog op juridische problemen

  DOMBURG - De gemeente Veere wil alle illegale kamerverhuur aan toeristen legaliseren. Juristen zoeken momenteel uit op welke manier dat haalbaar is zonder dat de gemeente te maken krijgt met een groot aantal rechtszaken. Ze hebben tot nu toe nog niet zo’n regeling kunnen bedenken, zo blijkt uit een notitie van het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarom is er meer tijd nodig. Het college hoopt in januari met een gedegen voorstel te komen dat standhoudt bij rechtbank en Raad van State. Wethouder Arie Schot: ,,We willen geen juridisch geklier.”