Een AED
Volledig scherm
Een AED © ANP

Bewoners zorgen zelf voor AED in Westkapelse Zuidstraat

WESTKAPELLE - Dankzij de vrijgevigheid van heel wat inwoners van Westkapelle hangt binnenkort in de Zuidstraat een AED die 24 uur bereikbaar is. 

Het idee om zo’n draagbaar apparaat voor het herstellen van het hartritme aan te schaffen ontstond bij enkele inwoners. Ze slaagden erin om binnen twee weken voldoende geld bij elkaar te krijgen om het apparaat en een buitenkast aan te schaffen. Vanaf Burendag 2019, zaterdag 28 september, komt het te hangen bij het garagebedrijf Bosch Faasse in hun straat.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’
    PREMIUM
    VIDEO

    Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’

    WESTKAPELLE - Op veertienjarige leeftijd danste Jozien Boot (61) op muziek van The Hollies, Bee Gees en Rolling Stones in De Hooizolder. Ze heeft goede herinneringen aan die tijd. Donderdagochtend kwam ze nog even kijken naar de plek waar ze samen met vrienden en vriendinnen uit Westkapelle zo’n leuke tijd had. ,,Feitelijk was ik toen te jong want je mocht pas als zestienjarige naar deze disco”, herinnert zich nog goed. Maar binnen komen was geen punt. ,,Dat lukte wel.” Ze wijst naar een hoek van de disco waar ze samen met haar vrienden altijd was te vinden. ,,Ik was nieuwsgierig wat hier gebeurde. Ik woonde hier vlakbij en wilde hier ook dansen.”